Annons

Isabella Löwengrip och Di-krönikörer bland årets sommarpratare

På torsdagen presenterades årets sommarvärdar till P1-programmet Sommar. Bland dem finns Di-medarbetarna Maria Borelius och Anders Hansen, samt flertalet näringslivsprofiler. 

Isabella Löwengrip kommer vara sommarvärd den 24 juni.
Isabella Löwengrip kommer vara sommarvärd den 24 juni.Foto:Jessica Gow/TT
Anders Hansen kommer vara sommarvärd den 25 juni. Här tillsammans med Leif Östling och Maria Borelius under presentationen av årets sommarvärdar.
Anders Hansen kommer vara sommarvärd den 25 juni. Här tillsammans med Leif Östling och Maria Borelius under presentationen av årets sommarvärdar.Foto:Jessica Gow/TT
Maria Borelius kommer vara sommarvärd den 27 juli.Foto:Henrik Montgomery / TT
Leif Östling kommer vara sommarvärd den 14 juli.Foto:Jessica Gow/TT
Ola Serneke kommer vara sommarvärd den 23 juli.Foto:Jessica Gow/TT
Caroline Farberger kommer vara sommarvärd den 1 juli.
Caroline Farberger kommer vara sommarvärd den 1 juli.Foto:Henrik Montgomery/TT

”Lätt musik med prat med mening i”, sade Tage Danielsson och den 29 juni 1959 blev producenten Jörgen Cederberg den första sommarprataren någonsin.  

60 år senare sänds programmet fortfarande och på torsdagen presenterades årets kransklädda sommarvärdar. Under jubileumssommaren är näringslivet representerade genom ett flertal personer. 

Två av Di:s krönikörer, företagaren och före detta statsrådet Maria Borelius och läkaren Anders Hansen kommer att leda varsitt program i sommar. Anders Hansens program sänds den 25 juni och Maria Borelius program sänds den 27 juli.

”Det kommer inte att vara helt olikt mina texter i Dagens industri, men det är ett betydligt större format. Jag kommer att förklara på djupet varför vi människor är utvecklade för ett helt annat liv än det vi lever i dag och varför det får en del märkliga konsekvenser”, säger Anders Hansen.

Di-krönikören Maria Borelius, som även ledde Sommar i P1 1991, kommer att prata om sina erfarenheter i både arbetslivet och privat. 

”Jag kommer att vara väldigt personlig och prata om lärdomarna av ministeravgången som var väldigt skakande och om min bror som hade schizofreni och som omkom i en olycka 1991.”

Kommer Dagens industris läsare att känna igen något i ditt program?
”Ja det kommer de att göra! Jag kommer bland annat att prata om hur techbolagen samverkar med den mänskliga hjärnan och att vi får alltmer polariserade debatter. Den utvecklingen är varken bra för människan eller för vår demokrati”, säger Maria Borelius.

Även företagsledaren Leif Östling, entreprenören Isabella Löwengrip och Ica Försäkringars vd Caroline Farberger hör till årets sommarvärdar. Caroline Farberger berättade i Di Weekend i fjol sin unika historia om hennes val att leva som kvinna. 

”Det här var en naturlig fortsättning efter att jag delade min historia för första gången i Dagens industri. Jag vill berätta om mina erfarenheter efter att ha levt nästan ett år som kvinna i näringslivet”, säger Caroline Farberger, vars program sänds 1 juli.

Även vd:n och ägaren till fastighetsbolaget Serneke, Ola Serneke, sommarpratar den 23 juli.   

”Jag kommer nog inte att berätta mitt livs story helt och hållet men givetvis kommer det att bli mina privata åsikter och vad jag anser i vissa frågor”, säger Ola Serneke. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera