ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Isabella Lövins kvinnobild sprider sig över världen

  • Foto: Isabella Lövins Twitter

Bilderna är snarlika. Men på den ena finns bara män, på den andra uteslutande kvinnor. Nu uppmärksammas en svensk minister på andra sidan Atlanten tack vare kvinnobilden.

Det började med att Donald Trump undertecknade ett presidentdekret som ska stoppa ekonomiskt stöd till abortkliniker. Det hela förevigades och på bilden uppträdde USA:s president och sex personer till — alla män.

På fredagen var det dags för klimatminister Isabella Lövin (MP), tillika vice statsminister, att skriva under en ny klimatlag. Då lät hon sig fotograferas flankerad av sju kvinnor, en av dem höggravid.

https://twitter.com/IsabellaLovin/status/827457588094758912

Bilden publicerades i sociala medier och fick god spridning. Bland annat skrev amerikanska nyhetsbyrån AP och tidningen Washington Post om saken, och i Storbritannien uppmärksammades bilden av Guardian och Independent.

Klimatministern drar ingen direkt parallell till Donald Trump, men kommenterar bilden så här: "Vi är en feministisk regering, det syns i den här bilden. Sedan är det upp till var och en att tolka den."

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies