1515
Annons

Isabella Lövins kvinnobild sprider sig över världen

Bilderna är snarlika. Men på den ena finns bara män, på den andra uteslutande kvinnor. Nu uppmärksammas en svensk minister på andra sidan Atlanten tack vare kvinnobilden.

Bild:Isabella Lövins Twitter

Det började med att Donald Trump undertecknade ett presidentdekret som ska stoppa ekonomiskt stöd till abortkliniker. Det hela förevigades och på bilden uppträdde USA:s president och sex personer till — alla män.

På fredagen var det dags för klimatminister Isabella Lövin (MP), tillika vice statsminister, att skriva under en ny klimatlag. Då lät hon sig fotograferas flankerad av sju kvinnor, en av dem höggravid.

https://twitter.com/IsabellaLovin/status/827457588094758912

Bilden publicerades i sociala medier och fick god spridning. Bland annat skrev amerikanska nyhetsbyrån AP och tidningen Washington Post om saken, och i Storbritannien uppmärksammades bilden av Guardian och Independent.

Klimatministern drar ingen direkt parallell till Donald Trump, men kommenterar bilden så här: "Vi är en feministisk regering, det syns i den här bilden. Sedan är det upp till var och en att tolka den."

Truss spelar högt i jakten på att bli ett nytt Singapore

Den nya brittiska regeringens skattepaket har slagit ned som en bomb. Pundet tokföll i måndags efter att finansminister Kwasi Kwarteng föreslagit de största skattesänkningarna på 50 år. Lägg till lättnader för att täcka skenande energipriser och resultatet är ökad belåning.

Liz Truss.
Liz Truss.Foto:Alberto Pezzali

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Detta är en krönika av en fristående kolumnist. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera