Annons

IS: "Trump kommer att göra vårt jobb mycket lättare"

Trumps tidigare uttalanden om att muslimer ska portas från landet passar som hand i handske för jihadistiska pr-maskinerier.

IS paraderar.
IS paraderar.Bild:AP

"Den här killen är en fullkomlig galning. Hans hat mot muslimer kommer att göra vårt jobb mycket lättare, för vi kan rekrytera tusentals", säger Abu Omar Khorasani, en högt uppsatt IS-ledare i Afghanistan.

USA:s blivande president har tidigare uttalat att han vill ha ett tillfälligt inresestopp för muslimer och förbjuda invandring och inresa från "vissa länder som historiskt exporterat terrorism". Uttalanden som både IS-ledare och ledare för talibangrupper anser kommer att underlätta rekryteringen av stridande till terrorgrupperna.

Valet av Trump har väckt uppståndelse världen över. Även bland IS-anhängare:

"Trumps vulgaritet kommer att genera (de arabiska) tyrannerna och utöka jihadfältet", skrev bland en IS-anhängare i ett chattforum strax efter det att det stod klart att Trump vunnit valet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?