Annons

IS "krigsminister" kan ha dödats i rysk räd

Omkring 40 stridande från extremistgruppen IS — däribland fyra ledare — har dödats i en rysk flygräd nära Dayr al-Zawr i östra Syrien, enligt det ryska försvarsdepartementet. Det rapporterar den ryska nyhetsbyrån Ria.

Bland de dödade finns enligt Ryssland Gulmurod Khalimov, IS så kallade "krigsminister", som var chef för en specialstyrka inom den tadzjikiska polisen innan han hoppade av och anslöt sig till extremistgruppen. Det är dock inte första gången uppgifter om Khalimovs död cirkulerar — senast i april rapporterade The Times att han dödats i en flygräd i Mosul.

Även Abu Muhammad al-Shimali, ansvarig för utländska IS-stridande, ska finnas bland de dödade, enligt ryska uppgifter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?