Irras mångfaldigar rörelseförlusten

Medicinteknikbolaget Irras ökar rörelseförlusten till 40 från 7,2 miljoner kronor och saknar fortfarande intäkter.  

Det framgår av bolagets rapport för det tredje kvartalet.

"Avsaknad av CE-godkännande för katetern och ännu inte påbörjad försäljning i USA har medfört att ingen försäljning rapporterats under det tredje kvartalet", skriver vd Kleanthis Xanthopoulos i rapporten. 

Att rörelseresultatet försämrades beror främst på ökade kostnader i samband med organisationsuppbyggnaden för lanseringar i USA.

"USA är vår viktigaste marknad och vi har förhoppningar att rapportera intäkter från USA vid slutet av 2018", heter det i rapporten.

Bolaget redovisade ett rörelseresultat på -40 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-7,2).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?