Annons

Irisity minskade förlusten under andra kvartalet

Irisity, som säljer intelligent kameraövervakningslösningar och som är listat på First North, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet på -3,5 miljoner kronor (-5,8). 

Ebitda-resultatet blev -0,1 miljoner kronor (-2,4).

Omsättningen uppgick till 9,6 miljoner kronor (8,9).

”Irisity går nu in i en expansionsfas där vår marknadsledande kameraanalys rullas ut på en global marknad tillsammans med starka internationella partners. Vi står väl rustade inför denna utmaning”, skriver bolagets vd Marcus Bäcklund i rapporten. 

Han understryker i vd-ordet vikten av det samarbete bolaget inlett med G4S. 

”G4S hanterar ett mycket stort antal skyddsobjekt och kameror med verksamhet i närmare hundra länder. Samarbetet med G4S är strategiskt och prioriterat men innebär ingen exklusivitet varför våra förhandlingar med andra internationella säkerhetsbolag inte begränsas”, skriver han. 


Innehåll från EG ByggAnnons

Vakna Byggsverige

Ingen bransch är så konservativ som bygg, man gör som man alltid gjort medan byggkostnaderna skenar. Nu vill EG BYGG AB uppmana till ett paradigmskifte. För att förse Sveriges invånare med bostäder som de har råd med behöver byggkostnaderna sänkas, och det kvickt.

Tillverkningsindustrin driver konkurrensen på marknaden framåt genom att – jämte utvecklingen till smartare teknologi - effektivisera processer och anpassa utbudet för att möta de nya kundbehoven. 

För bygg- o fastighetsbranschen ser det annorlunda ut. Där styr bolagen själva utvecklingen utefter egen auktoritet.

– Kunden får betala den hyra som fastighetsbolagen bestämmer. Kommunen spär sedan på med dyr mark och höga avgifter som ytterligare höjer slutkostnaden. I en idealvärld hjälps alla åt, säger Erik Gustavsson, vd på EG BYGG AB.

I stället har vi en bransch där alla drivs av vinstintresse, kommuner, byggbolag och inte minst fastighetsägarna själva. Varför märks inte de fina byggkoncepten på hyresnivåerna? För att fastighetsbolagen måste tjäna så mycket pengar som möjligt, så aktieägarna får se sitt kapital växa. Vem lyssnar på den lilla hyresgästen som betalar alltihop med surt förvärvade och skattade pengar?

– Det behövs mer innovation från såväl kommun som byggbolag för att vi ska lyckas erbjuda nya lägenheter till ett pris som vanliga inkomsttagare har råd att bo i. Här måste vi alla hjälpas åt, konstaterar Erik.

Slipper köldbryggor

EG BYGG AB är ett byggföretag om 25 medarbetare som har specialiserat sig på hyresbostäder. Sedan 2012 bygger de egenproducerade hus med betongelement som tillverkas i egen fabrik. Betongelementen är en idé som de tillsammans med arkitekt Yngve Lörup utvecklat själva och tagit patent på i Sverige.

– Isoleringen i golv, väggar och tak skiljer helt invändiga ytor från utsidans betongstomme, vilket gör att man slipper köldbryggor. Husen får en låg energiförbrukning och hyrorna minskar. U-värdet i golv blir 0,11 Watt per kvadratmeter, i väggar 0,08 W/kvm och tak 0,06 W/kvm och får, tillsammans med passivfönster och dörrar ett totalt värde på 0,13 – 0,15 W/kvm för hela huset. Vi hamnar långt under Boverkets krav på 0,40. 

EG BYGGs byggkonstruktion skiljer sig mycket från andra i branschen. 

– Med hårt arbete och en bra idé har vi med stor framgång lyckats skapa en genuin produkt som faktiskt gör skillnad! Det viktigaste för oss var aldrig att tjäna pengar, utan att visa att det här var möjligt.

Genom EG BYGG blir i dag hyran per kvadratmeter och år inklusive värme, varmvatten och bredband runt 1 500:- / kvm och år. Hyran för en 3:a på 69 kvm blir cirka 8 600:- / månad.

Vill inspirera andra

Nu startar nästa projekt som omfattar 43 lägenheter till det egna fastighetsbolaget. Som entreprenör vill Erik inspirera andra bolag och visa att det går att utföra kvalitetsbyggen utan att byggkostnaderna skjuter i höjden.

– Att få chansen att realisera min idé drev mig till att utveckla byggprocessen till vad den är i dag. Vi kan alla göra skillnad.

KONTAKTUPPGIFTER TILL EG BYGG

Erik Gustavsson, Box 81, 288 21 VINSLÖV.

Mail: erik@egbygg.se 

Tel: 070 – 33 55 100.

Läs mer om EG Bygg 

Mer från EG Bygg

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EG Bygg och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?