Annons

Iran: Vi har hittat ny olja – ”liten gåva från regeringen”

Iran har upptäckt nya oljefyndigheter som omfattar totalt 53 miljarder fat råolja, enligt president Hassan Rohani.

Oljefältet sträcker sig över en yta på 2.400 kvadratkilometer och är beläget i provinsen Khuzestan i sydvästra Iran, säger Rohani i ett tv-sänt tal:

”Detta är en liten gåva från regeringen till Irans befolkning.”

Om uppgifterna stämmer innebär det en ökning med omkring 34 procent av landets bekräftade oljetillgångar.

Iran är ett av medlemsländerna i oljekartellen Opec och har världens fjärde största oljereserver och näst största gasreserver. Men landet har haft svårt att sälja sin olja sedan USA:s president Donald Trump övergav kärnenergiavtalet, som slöts med Iran 2015, och återinförde sanktioner.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?