ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Iran varnar EU för löftesbrott

Irans kärnkraftchef Ali Akbar Salehi sa på söndagen att han anser att EU inte har fullgjort sin del i avtalet med Iran från 2015, rapporterar Reuters. 

Försök från EU, med Frankrike, Tyskland och Storbritannien i spetsen, att få till stånd en handelsmekanism som möjliggör europeiska bolags affärer med Iran trots amerikanska sanktioner har hittills inte nått framgångar.

 I onsdags gav den iranska administrationen det europeiska försöket en tidsfrist på 60 dagar. På söndagen kom nya varningar från Iran. 

”Tyvärr har de europeiska parterna inte lyckats uppfylla sina åtaganden”, sa kärnkraftschefen Ali Akbar Salehi i samband med ett FN-möte i Teheran, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. 

Sedan en tid anrikar Iran uran över gränsvärdena i avtalet. 

”Iran kommer att fortsätta att minska sina kärnkraftsåtaganden så länge som andra parter inte uppfyller sina”, sa han vidare. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer