1515

Iran-sanktioner stoppar Enviros anläggningsprojekt

First North-listade Enviro kan inte förlänga avtalet med tyska DHF Development om ett potentiellt anläggningsprojekt i Iran till följd av USA:s sanktioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Foto:Rogelio V. Solis

De politiska och ekonomiska sanktionerna från USA mot Iran förhindrar på obestämd tid en förlängning av det så kallade Headings of Agreement-avtalet mellan Scandinavian Enviro Systems och tyska DHF Development gällande ett potentiellt anläggningsprojekt i Iran.

Det framgår av ett pressmeddelande från Enviro som skickades under helgen. 

Intresset från parterna är oförändrat och relationerna kommer att underhållas för framtida möjligheter i regionen, heter det samtidigt.

"Den senaste tiden har Enviro stärkt positionerna i både Kanada och USA och kommer behöva fokusera på dessa strategiska marknader tillsammans med projekt i Europa. Den amerikanska marknaden är av stor vikt för kimröks- och gummiindustrin och som resultat av signifikanta framsteg där, samt på grund av det nuvarande internationella politiska läget, väljer vi att avvakta med projekt i Iran", säger Thomas Sörensson som är vd för Scandinavian Enviro Systems.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?