Iran protesterar mot USA-sanktioner

Iran har bett om ett möte med kommissionen som övervakar att landets kärnenergiavtal med världsmakterna följs. Iran är missnöjt med att USA förlänger sina sanktioner mot landet, rapporterar statlig tv.

Förfrågan framförs i ett brev från utrikesminister Mohammad Javad Zarif till EU:s utrikeschef Federica Mogherini.

I torsdags förlängde USA sanktionerna mot Iran i ytterligare tio år. Sanktionerna är huvudsakligen inriktade på att begränsa Irans handel med olja och naturgas.

Även om beslutet hade ett starkt stöd i den amerikanska kongressen kommer det inte att ha någon praktisk betydelse så länge kärnenergiavtalet är i kraft.

President Barack Obama har sagt att det poänglöst att förlänga lagen, men lät den symboliskt gå igenom utan att själv underteckna den.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?