Iran köper 100 plan

Iran köper 100 passagerarplan från den europeiska flygplanstillverkaren Airbus. Affären förväntas kunna undertecknas på tisdag, säger Irans vice transportminister Asghar Fakhrieh till Reuters.

Bild:Airbus

Avtalet inkluderar fyra olika typer av flygplan för medellånga och långa flygningar. Den första leveransen kommer att ske i mitten av januari.

Efter kärnavtalet som Iran skrev under i fjol har sanktionerna mot landet slopats. Ett preliminärt avtal om affären skrevs i januari 2016.

I förra veckan blev det klart att Iran Air köper 80 passagerarplan från den amerikanska tillverkaren Boeing, en affär som värderas till 16,6 miljarder dollar, motsvarande 150 miljarder kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?