Iran inför sanktioner mot amerikanska bolag

Iran har infört sanktioner mot femton amerikanska bolag på grund av påstådda kränkningar av mänskliga rättigheter och samarbete med Israel, rapporterar landets statliga nyhetsbyrå IRNA under söndagen enligt Reuters.

Det är ännu inte klart om sanktionerna påverkar något bolag som har avtal med Iran eller överhuvudtaget kommer påverkas av de iranska sanktionerna. Bland de femton bolagen finns amerikanska försvarsindustribolaget Raytheon.

Enligt Irans utrikesdepartement kommer sanktionerna innebära att beslagtagande av tillgångar samt förbud mot kontakter med bolagen.

De iranska sanktionerna kommer två dagar efter att USA infört sanktioner mot 30 utländska bolag och individer som anklagas för att ha överfört känslig missilteknologi till Iran eller för att ha brutit mot vissa exportförbud mot Iran, Nordkorea och Syrien.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?