IPO: Beyond Frames på väg att noteras på Spotlight

Beyond Frames Entertainment, som är verksamma inom dataspelsindustrin, har preliminärt godkänts för att få bolagets aktier listade på Spotlight Stock Market. Förutsättningar är att den planerade emissionen genomförs till minst 60 procent och spridningskravet på 300 aktieägare nås.

Det framgår av ett pressmeddelande från Spotlight.

Beyond Frames fokuserar på att skapa underhållning med spel och andra 3D-upplevelser baserat på VR- och AR-teknologi (virtuell verklighet respektive förstärkt verklighet).

Inom gruppen finns i dagsläget fyra spel tillgängliga för försäljning på olika VR-plattformar.

"Emissionens huvudsakliga syfte är att ge förutsättningar för Beyond Frames expansionsplaner, bland annat i form av finansiering av framtida förvärv med betalning i form av egna aktier", uppges det.

Bolagets tillväxtstrategi innefattar både organisk tillväxt och tillväxt genom förvärv av spelstudios. Beyond Frames uppger sig föra flera förvärvsdialoger.

"Bolaget har som målsättning att samla ett flertal i sig oberoende spelstudios i ett nätverk som utvecklar underhållande spel av hög teknisk kvalitet och med inslag av den senaste teknologin inom VR och AR", säger vd Johan Larsson.

Beyond Frames värderas i emissionserbjudandet till 94 miljoner kronor före det planerade kapitaltillskottet på 10 miljoner kronor. Teckningskurs i emissionen är 8:70 kronor per aktie.

Teckningsperioden pågår mellan den 6-19 november 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?