1515

IPC: "Aktien handlas med betydande rabatt"

Oljebolagets IPC:s värdering reflekterar inte dess tillväxtpotential och aktien handlas till stor rabatt jämfört med fler sektorkollegor.

Det menar vd Mike Nicholson i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt om varför flera ledande personer, däribland vd, nyligen köpt aktier i IPC.

"Ledningen tycker att värderingarna av tillgångarna i Frankrike och Malaysia samt potentialen i de just förvärvade tillgångarna i Kanada inte återges i värdering i bolaget. Detta då det handlas med betydande rabatt jämfört med flera andra jämförbara bolag i sektorn", skriver IPC-chefen.

Mike Nicholson köpte tidigare i veckan närmare 37.000 aktier i oljebolaget för drygt 1,2 miljoner kronor medan finanschefen Christophe Nerguararian köpt totalt 35.000 aktier för runt 1,2 miljoner kronor.

Jeffrey Fountain, juristchef, har köpt 25.000 aktier för 0,85 miljoner kronor tidigare i veckan.

I måndags köpte IPC upp Cenovus Energys samtliga tillgångar i Suffield- och Aldersonområdena i Alberta, Kanada, för över en halv miljard kanadensiska dollar.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?