ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Invuo-avknoppade SDS visar röda siffror

Seamless Distribution Systems, SDS, som knoppades av från det bolag som numera heter Invuo, redovisar ett resultat efter skatt på minus 6,3 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (0,4).

SDS hade ett försäljnings- och resultatmässigt svagt 2017. Det konstaterar bolagets nya vd Tommy Eriksson i rapporten för det fjärde kvartalet.

"Efter separationen från tidigare ägaren Invuo har vi fått lägga mycket tid på att skapa ordning och reda i bolaget och framför allt i den indiska verksamheten där bristfällig redovisning resulterade i att vi fick ta uppstädningskostnader på drygt 2 MSEK i fjärde kvartalet", skriver han och tillägger att bolaget nu ny ekonomipersonal på plats för att "säkerställa kvaliteten i redovisningen framåt".

SDS redovisade ett rörelseresultat om minus 5,8 miljoner kronor, en minskning från 7,3 miljoner kronor fjärde kvartalet 2016. För helåret 2017 redovisar bolaget en rörelsevinst om 3,8 miljoner kronor (31,8).

"Hårt arbete under det gångna året har resulterat i ett stort antal potentiella affärer, vilka dock inte har kommit till avslut i den takt vi förväntade oss. Samtidigt har vi inte sett några affärer gå om intet, utan kundernas investeringsbeslut har skjutits framåt över årsskiftet", skriver Tommy Eriksson och mot den bakgrunden betecknar han orderpotentialen som "god".

Den 22 januari i år meddelade SDS att vd Albin Rännar skulle lämna vd-posten med omedelbar verkan. Han ersattes av Tommy Eriksson som tidigare varit bolagets operativa chef.

Resultatet per aktie uppgick till minus 0,91 kronor (0,01).

Nettoomsättningen uppgick till 15,3 miljoner kronor (25,2).

Rörelseresultatet blev minus 5,8 miljoner kronor (7,3).

Resultatet efter skatt för helåret 2017 uppgick till minus 1,7 miljoner kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies