1515

Investor visade upp stabilt kvartal

Wallenbergsfärens maktbolag Investor hade ett stabilt andra kvartal.
”Den listade portföljen levererar bra och EQT levererar ett väldigt starkt resultat och ett bra kassaflöde”, säger vd:n Johan Forssell.

Bild:TT.

Investors noterade aktieportfölj utvecklades starkt under det andra kvartalet, tio av elva innehav genererade positiv avkastning. Även Investors investeringar i riskkapitalbolaget EQT utvecklades bra och ökade med 6 procent i konstant valuta.

Däremot var utvecklingen för de onoterade innehaven inom Patricia Industries en besvikelse för aktiemarknaden när Investor släppte sin delårsrapport. Det största onoterade innehavet Mölnlycke Healthcare hade både en lägre tillväxt och lönsamhet än tidigare.

”Mölnlycke är ett starkt bolag men resultatet för det andra kvartalet speglar inte våra ambitioner. Vår långsiktiga syn på bolagets potential är oförändrad. Vi ser ett bolag med starka positioner, som lanserar nya produkter och har en bra tillväxt på ett antal viktiga tillväxtmarknader”, säger Johan Forssell.

Andra kvartalets jämförelsesiffror var utmanade eftersom motsvarande kvartal i fjol var ovanligt starkt för Mölnlycke. Investors sjukvårdsbolag Aleris dras med tydliga utmaningar.

”En är att få ordning på hälsovård i Sverige där vi inte är nöjda. En annan är att vi i kvartalet ser att utnyttjandegraden på vissa delar av omsorgsverksamheten i Norge inte är tillfredsställande. Nu jobbar ledningen på Aleris med att försöka decentralisera beslutsfattandet så att besluten tas närmare kund. Viktiga åtgärder för att få en bättre effektivitet i verksamheten”, säger Johan Forssell.

Investor har en mycket stark finansiell ställning, nettoskulden sjönk till 4,7 procent i kvartalet. I det andra kvartalet gjorde Investor inte några nya investeringar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?