1515
Annons

Investmentbolaget Havsfrun minskar förlusten,

Investmentbolaget Havsfrun redovisar minskad förlust under det tredje kvartalet.

Rörelseresultatet blev -0,1 miljoner kronor (-1,2). 

Resultatet före och efter skatt var -0,1 miljoner kronor (-1,0). Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,08).

Substansvärdet den 30 september uppgick till 189,9 miljoner kronor, motsvarande 15,69 kronor per aktie (17,93).


Valet 2022

Åkesson i Almedalen: S har avsiktligt förstört landet

SD-ledaren Jimmie Åkesson anklagar statsminister Magdalena Andersson för att avsiktligt ha förstört Sverige.

”Du har ägnat dig åt att slå ett helt land i spillror, och nu ber du ändå om förtroende att få en chans till”, säger Åkesson.

Foto:Henrik Montgomery

Han målade upp en mycket dyster bild av tillståndet i Sverige med klanstyren, utländska stöldligor, ”svenskfientliga rasistiska dåd”, blodiga strider mellan kriminella gäng och ”muslimska kravaller” på gatorna.

”Det som jag och mina partivänner så länge varnat för, i princip allt det vi har varit oroliga för och dessutom blev kallade fula ord för ja, det blev verklighet. I många fall blev det rent av ännu värre”, säger Åkesson. 

Skulden för denna utveckling lägger Åkesson helt och hållet på Socialdemokraterna.

”Häromdagen hörde vi Magdalena Andersson säga att hon ”älskar Sverige”. Socialdemokraterna och Magdalena Andersson älskar inte Sverige. Det borde stå utom allt rimligt tvivel efter de senaste åtta årens brutala hantering av vårt land.

”Socialdemokraterna älskar i första hand sig själva. Socialdemokraterna älskar makten”, säger Åkesson. 

Han kritiserade även regeringen för att inte vända på rätt stenar. Med sig hade han hundra stenar som bör vändas på, hundra politiska förslag för att få ordning på sakernas tillstånd.

Han nöjde sig dock med att räkna upp fem av den: en noggrann genomförd folkräkning, fängelseplatser utomlands, slopad mängdrabatt vid flera brott, avskaffad sekretess mellan myndigheter och betald polisutbildning.

”Vill vi återupprätta de värden som en gång i tiden fungerade som själva grunden för vårt samhällsbygge? Vill vi se till att alla de som gör sin plikt också ges möjlighet att hävda sin rätt? Vill vi ha tillbaka det här, då krävs en omstart. Då krävs ett maktskifte.”

”En förutsättning för det är att vi får bort de politiker som styrt Sverige under alldeles för lång tid. De som orsakat alla dessa problem. De klarar helt enkelt inte jobbet”, säger Jimmie Åkesson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?