1515

Investmentbanken: Sätt dig i båten – snart blir det börsrally

I höst kommer USA och Kina komma överens om ett nytt handelsavtal vilket kommer utlösa ett börsrally. Det tror investmentbanken Renaissance Capital, skriver CNBC.

Det är mellanvalsår i USA, i november står alltså maktförhållandet i Senaten och Representanthuset på spel. Charles Robertson, global chefekonom på Renaissance Capital, räknar därför med att ett nytt handelsavtal mellan Kina och USA presenteras i oktober och att det kommer ge aktiemarknaden en rejäl skjuts uppåt.

”Jag tror vi får ett lättnadsrally när han (Trump, Di:s anm.) meddelar en framgång där Kina går med på att köpa amerikanska varor för 100 miljarder dollar (900 miljarder kronor) extra, jämfört med de 70 miljarder (630 miljarder kronor) de erbjöd för två-tre veckor sedan”, säger han till CNBC.

Ett sådant avtal skulle få Donald Trump att framstå som en vinnare inför valet, däremot räknar han inte med att Donald Trump kommer vara nöjd särskilt länge.

”Han är en person som har varit protektionist ända in i själen sedan 1980-talet åtminstone, antagligen längre än så. Så länge han sitter vid makten kommer vi få se mer av detta”, säger Charles Robertson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?