1515

Investmentbanken: Kambi kommer fortsätta upp

Sportboksunderleverantören Kambi har haft en enastående kursutveckling den senaste månaden med en uppgång på runt 60 procent.

Foto:Stig-Göran Nilsson
Foto:Stig-Göran Nilsson

Och sedan börsdebuten för fyra år sedan, som en Unibet-avknoppning, är uppgången över 400 procent men ABG Sundal Collier menar att bolaget bara är i början av sin resa.

Det skriver investmentbanken i en analys där riktkursen höjs till 210 kronor från 145, och där rekommendationen köp upprepas vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

Onsdagens avtal med det amerikanska fantasysportbolaget Draftkings lovar verkligen gott enligt ABG. Även om man inte kommer se några större effekter på kortare sikt finns det en stor potential på längre sik enligt analyshuset.

"På lång sikt, exempelvis från 2021 och framåt innebär detta kontrakt en betydande potential på uppsidan", skriver ABG och menar att Draftkings kan ha över 10 miljoner kunder, vilket förmodligen är den största databasen för vadslagning på sport i USA.

Det finns också korssynergier från fantasysport till traditionell sporsbetting påpekar ABG vidare där Draftkings mål är att bli den ledande sporboksoperatören i USA.

Ganska så nyligen gav USA:s Högsta domstol grönt ljus för landets delstater gällande sportbetting om de så önskar, vilket har eldat på Kambi KAMBI -10,92% Dagens utveckling s värdering.

På kortare sikt finns det ett antal faktorer som också talar för sportboksleverantören, enligt analysen:

För det första, det pågående fotbolls VM:et i Ryssland, dessutom är Kambi nära ett slutgiltigt avtal med hästsportsoperatören ATG som vill ta kivet in på sportbetting. Samt som tredje faktor ett starkt momentum från ett antal kontrakt som exempelvis i Colombia och Bulgarien.

ABG ser i sitt mest optimistiska scenario en möjlig värdering om mellan 362-479 kronor per Kambi-aktie till år 2022.

Vid 10.45-tiden på torsdagen handlades aktien till knappt 181 kronor, en uppgång för dagen med 5 procent.             


Innehåll från SavelendAnnons

SaveLend satsar på tillväxt efter lyckad börsnotering

Efter en rekordspäckad vår och en utomordentligt lyckad börsnotering, siktar banbrytande P2P-aktören SaveLend på fortsatt tillväxt och utökad verksamhet. 

– Krediter är på väg att bli det naturliga tredje tillgångsslaget i väldiversifierade portföljer och vi trivs bra med att leda den utvecklingen, säger Ludwig Pettersson, vd och grundare.

Kom igång med dina kreditinvesteringar 

Kreditinvesterings- och sparplattformen SaveLend har under sina sju år gått från klarhet till klarhet. 2021 års första kvartalsrapport visade en omsättningsökning på 57 procent från 2020, en trend som har fortsatt under Q2. För en dryg månad sedan avslutades därtill företagets teckningstid inför börsnoteringen och även här var resultatet långt över förväntan. 

– Intresset var enormt – vi övertecknades med över 600 procent – vilket var oerhört glädjande! Det har verkligen blivit en sporre för oss och i skrivande stund har vi fler än 2000 aktieägare. Majoriteten av andelarna ägs dock fortfarande av våra anställda på ett eller annat sätt, så vi har ett starkt operationellt ägande, säger Ludwig, som själv är största ägare även efter noteringen.

Skapar spännande synergier

Investeringsplattformen fokuserar i korthet på att ge såväl privatpersoner som företag möjlighet att investera i peer-to-peer-lån, för att därmed finansiera krediter till andra användare. Typ av investering är helt valfri och kan inkludera allt från fastighetskrediter och företagslån till konsumentkrediter och inkassoportföljer. Avkastningen kommer investerarna till godo i form av utbetald ränta. 

– Det finns många fruktsamma synergier mellan aktieägare och investerare på plattformen och de två grupperna överlappar varandra allt mer. Vi ser det som ett kvitto på att vi har en modell som verkligen fungerar.

Varför SaveLend? 

Ett förutsägbart komplement

Förutom att Ludwig är majoritetsägare efter börsnoteringen är han även en aktiv investerare på SaveLends plattform. Han är övertygad om att det rör sig om ett tryggt tillgångsslag som passar de flesta, inte minst på grund av dess låga korrelation med börsen. 

– Krediter ger ett mer förutsägbart kassaflöde och via SaveLends plattform behöver investerare inte likvidera sina tillgångar för att få ut sin kredit. Detta gör tillgångsslaget till ett värdefullt komplement till exempelvis aktier och fonder – sedan 2014 har SaveLend i genomsnitt genererat 13,82 procent ränta på investerat kapital, per år.

Varför ska du investera i krediter? 

Siktar på 25 procent organisk tillväxt

Härnäst avser SaveLend att exekvera sina finansiella mål och fortsätta sin expansion, med en målsättning på minst 25 procent organisk tillväxt per år. Siktet är inställt på att växa befintliga marknader och att därtill realisera sin förvärvsagenda. 

– Vi letar efter såväl rena kundstockar som kan lyftas in i vår tekniska plattform och på så vis höja marginalen, som komplement till befintlig verksamhet, såsom nya kredittyper och ett bredare erbjudande. Det är en mycket spännande utveckling, avslutar Ludwig. 

Få svar på dina frågor 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?