Annons

Investeringschefen: "Den här marknaden är galen"

Aktiemarknaden är ohälsosam och situationen liknar perioden som ledde fram till den globala finanskrisen 2008. Det säger Peter Toogood, investeringschef på finansrådgivaren Embark Group, till CNBC.

Bild:Matej Kastelic

Den amerikanska finansrådgivaren Embark Group varnar för att marknaden är på väg i samma riktning som före finanskrisen 2008. Det faktum att investerare forfarande köper aktier efter förra veckans stora ras på börserna är ett oroande tecken, menar Peter Toogood, investeringschef på finansrådgivaren Embark Group, enligt CNBC.

Före kraschen 2008 hade börsen slagit ”all-time high” flera gånger. I oktober 2007 stängde Dow Jones Industrial på plus, trots tidiga varningstecken om kommande oro på marknaden. Kaoset han ikapp under månaderna som följde, skriver CNBC. 

"De når fortfarande väldigt höga nivåer på marknader utanför USA, och det signifikant. Det är ett tydligt tecken på att en björnmarknad är på väg. Jag tror fortfarande det, baserad enbart på värdering. Den här marknaden är galen”, säger Peter Toogood till CNBC.

Efter förra veckans breda fall återhämtade sig de amerikanska börserna under veckans inledande handelsdagar. Det visar på fortsatt självförtroende hos investerarna trots den senaste tidens volatilitet på aktiemarknaden.

”Förra veckans korrektion var normal, om inte redan alla var fullinvesterade. Vem är det nu som köper? Mönstret liknar 2007, 2008 väldigt mycket och jag förstår inte varför någon skulle bli förvånad”, säger Peter Toogood till CNBC.

Marknaden har under lång tid dragit nytta av en generös penningpolitik världen över, men nu ser centralbankerna ut att strama åt policyn. Fed förväntas höja räntan minst tre gånger under det kommande året, vilket påverkar bolagens lånekostnader och kan leda till att de blir mindre attraktiva på aktiemarknaden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?