1515
Annons

Investeringschefen: Bitcoin ska ner 90 procent

Kryptovalutan Bitcoin kommer att tappa 90 procent av sitt värde enligt Wall Street-veteranen Peter Boockvaar. Det rapporterar tv-kanalen CNBC.

Bitcoin kan tappa 90 procent av sitt värde enligt Peter Boockvar, investeringschef på förmögenhetsförvaltaren Bleakley Advisory Group

"Jag skulle inte bli förvånad om det är nere på mellan 1.000 och 3.000 dollar över nästa år", sa han i en intervju med CNBC i slutet av förra veckan.

Enligt Peter Boockvar befinner sig kryptomarknaden i en bubbla, vilket historiskt brukar sluta med att den underliggande tillgången letar sig tillbaka till samma nivå som innan den kraftiga uppgången.

I början av januari förra året passerade bitcoin – den mest kända i floran av kryptovalutor – 1.000 dollar och avslutade året på över 13.000 dollar efter ett år med kraftigt prissvängningar.

Peter Boockvar pekar på stigande räntor som en utlösande faktor men lägger också skulden för den kraftiga uppgången bland volatila kryptovalutor vid centralbankernas fötter.

"Man måste fråga sig om vi någonsin hade hört talas om kryptovalutor om det inte vore för kvantitativa lättnader", sa han till CNBC.

Han är långt ifrån ensam om att ha varnat för en bubbla på marknaden. Men medan de flesta bedömare tror att en kraftig nedgång inte skulle sprida sig till andra delar av ekonomin spår Peter Boockvar att det finns risk för en viss effekt på börsen.

Strategens köptips: Hårdblankade aktien kan bli en flerstegsraket

En av börsens mest blankade aktier, men med höga ambitioner, rejäl direktavkastning och en ljus framtid. Ungefär så beskriver Swedbanks aktiestrateg Robert Oldstrand sitt köptips – en aktie som han tror kommer att lyfta 40 procent i ett första skede, men som på längre sikt kan nå betydligt högre nivåer. 

”Det här kan bli en flerstegsraket, om man blickar framåt några år”, säger han.

Robert Oldstrand.
Robert Oldstrand.Foto:Jenny Hallengren/John Raoux

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera