1515
Annons

Investeringschef: ”Stockpicking som gäller” – strategin för att hitta vinnarna

Efter årets inledande ras har den hårt pressade Stockholmsbörsen fått luft under vingarna igen. På kort sikt finns det potential för vidare uppgångar men det är viktigt att välja rätt i turbulensen, menar Jon Arnell på Max Matthiessen.

I en intervju med Di lyfter investeringschefen fram sektorerna han tror mest på och pekar ut strategin för att hitta vinnaraktierna. 

”Jag tycker att värderingen i dagsläget inte är avgörande, det är inte det marknaden fokuserar på”, säger han. 

Jon Arnell, investeringschef på Max Matthiessen.
Jon Arnell, investeringschef på Max Matthiessen.Foto:Jesper Frisk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från NibeAnnons

Ett solsystem för framtiden

Fler och fler vill närproducera egen solel, både för miljön och plånbokens skull. Allra bäst är det att kombinera solcellspaneler med en värmepump.

Det var inte så länge sedan solceller var en mycket dyr investering. Men utvecklingen har gått framåt, effekten ökats och priserna sänkts. Idag är solceller hetare än någonsin. Många vill bli oberoende av dagens elpriser och producera sin egen el för att driva värmepumpen.

– Vi kan erbjuda en trevlig systemlösning som har framtiden för sig, säger Richard Carlholmer, National Key Account Manager på NIBE.

NIBE började arbeta med solpaneler år 2014. Med deras innovativa värmepumpsteknik kan du idag optimera utdelningen på solpanelerna.

– Vår systemlösning ger dig kontroll över ditt energianvändande via en app i mobilen, förklarar Richard Carlholmer. Värmepumpen kan även anpassa sig efter den solel som produceras gratis och använda överskottet på ett smart sätt. Du kan också följa din solelproduktion direkt från mobilen. Lite som att se sparbössan fyllas på!

Läs mer om NIBEs solceller här

Men oavsett vad du har för värmepump i dag kan NIBEs solcellspaneler vara första steget till en smart och effektiv systemlösning.

– Tänk på att solcellerna beräknas sitta på taket i 30 år och att du hinner byta värmepump minst en gång under den tiden. Du kan få glädje av systemlösningen nästa gång du byter värmepump, om du byter till NIBE S-serien, säger Richard Carlholmer.

Läs mer om NIBEs innovativa värmepumpar i S-serien här

Uppkopplingen och den smarta tekniken i S-serien gör att du får uppdaterad mjukvara automatiskt, med nya förbättringar som vässar systemet för att spara mer pengar och energi.

– Redan i dag kan värmekällorna prata med varandra för att balansera energianvändningen utan att minska komforten. Beroende på hur framtiden blir kan du utnyttja solöverskottet på olika sätt och anpassa dig efter den. Till exempel på dagen när solcellerna överproducerar el känner värmepumpen av det och kan ladda extra varmvatten, öka på lite värme eller höja temperaturen i poolen, säger Richard Carlholmer.

NIBEs teknik är förberedd för en smartare framtid:

– Vi har ju redan funktioner som Väderprognosstyrning och Smart Price Adaption som kan sänka elkostnaden. I nästa steg är våra värmesystem säkert uppkopplade mot ännu mer avancerad väderdata. Och i takt med att våra hem blir mer uppkopplade lär sig systemen mer om våra behov. Tänk vad smart när hela värmesystemet kan matcha morgondagens väderprognos med en familjs typiska beteende en torsdag i slutet av månaden. Till exempel genom att vänta med att ladda varmvattnet tills det är ljust ute och solcellerna kan driva värmepumpen. Enkelt och gratis, i stället för dyr batterilagring, avrundar Richard Carlholmer.

Läs mer om NIBE Group här

Mer från Nibe

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nibe och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?