1515

Invent Medics omsättning ökade

Medicinteknikbolaget Invent Medics, med inriktning mot kvinnohälsa, redovisar en försäljning om 0,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (0,1). Resultat före och efter skatt blev -3,8 miljoner kronor (-3,1).

”Under årets andra kvartal präglades Invent Medics verksamhet av covid-19-pandemin. Vi märkte bland annat tydligt av nedstängningarna i Storbritannien och Tyskland och fick ställa om till enbart digitala möten med distributörer och partners. Effekterna av pandemin gjorde att den förväntade försäljningstillväxten i Storbritannien till följd av avtalet med nationella NHS England uteblev, men vi lyckades trots allt öka den totala försäljningen något jämfört med första kvartalet vilket är positivt inför framtiden”, skriver vd Karin Bryder i delårsrapporten.

Invent blev också tvungna att pausa sina diskussioner om expansion till fler länder i Europa på grund av pandemin, men de har nu återupptagits igen. 

”Däremot kunde vi fortsätta enligt plan med våra förberedelser inför en möjlig lansering av Efemia i USA och andra möjliga marknader utanför Europa. Dessutom står vi fast vid vår målsättning att presentera minst en ny produktkandidat till vår produktpipeline innan årets slut”, skriver vd.

Bolagets likvida medel vid periodens utgång var 19,7 miljoner kronor (6,6).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?