ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Intuitive Aerial: Ökad omsättning och förbättrat resultat

First North-listade Intuitive Aerial som utvecklar produkter för fjärrstyrning av rörliga kameror inom film och tv, rapporterar ökad omsättning och förbättrat resultat för årets första sex månader.

Det framgår av delårsrapporten.

Nettoomsättningen steg till 6,2 miljoner kronor (3,3) medan ebitda-resultatet uppgick till -1,3 miljoner kronor (-4,1). Resultat efter skatt blev -1,96 miljoner kronor (-4,28).

"Bolaget har under de senaste 12 månaderna överträffat tidigare kvartalsresultat med god marginal. Omsättningen har fördubblats och förlusten minskat med 80 procent i jämförelse med samma 12-månadersperiod ett år tidigare. Bolaget går emellertid fortfarande med förlust men med befintlig kostnadsmassa är steget till lönsamhet mindre än 1 systemförsäljning per månad", skriver vd Robin Kahlbom i rapporten.

Årsstämman som hölls under slutet av första halvåret fattade beslutet att byta bolagets namn till Newton Nordic. 

"Bolaget har uppvisat en jämn försäljningstakt under de senaste 12 månaderna med ökad lönsamhet. Sammantaget bedöms därmed att året 2019 kan fullföljas med fortsatt god finansiell status", skriver Robin Kahlbom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer