Annons

Intrums vd både köper och säljer aktier

I samband med att kredithanteringsbolaget Intrum initierat ett större incitamentsprogram till ledande befattningshavare har vd:n Mikael Ericson sålt stora delar av sitt tidigare aktieinnehav.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Samtidigt som han rapporterar förvärv av aktier för cirka 18 miljoner kronor inom ramen för incitamentsprogrammet (60.000 aktier), ett belopp som tidigare meddelats att han avsåg att köpa aktier för, rapporterar han en försäljning av 11.500 aktier för 3,5 miljoner kronor. Det är en stor del av hans befintliga aktieinnehav om 13.500 aktier.

Enligt ett pressmeddelande som sändes ut tidigare i veckan ska Mikael Ericson bygga upp ett långsiktigt aktieinnehav på upp till 18 miljoner kronor, inklusive eget kapitalbidrag på omkring 4 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?