ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Intrum lyfter efter Intesa-bud

Kredithanteringsbolaget Intrum Justitia stiger med nästan 8 procent på måndagen i spåren av bolaget lämnat ett bud till den italienska storbanken Intesa Sanpaolo. 

Strax efter klockan fem på måndagen meddelade Intrum Justitia att de lämnat ett bindande bud till Intesa Sanpaolo rörande skapandet av en gemensam plattform för hantering av förfallna fordringar. 

Budet kräver godkännande från Intesas styrelse och går det igenom kommer Intrum nettoinvesterar 670 miljoner euro och kontrollera 51 procent av den gemensamma tjänsteplattformen.

Nyheten fick ett varmt mottagande på Stockholmsbörsen och aktien var som mest upp drygt 13 procent i den inledande handeln efter att måndagens handelsstopp hävts. Strax efter att klockan passerade 10 hade aktien fallit tillbaka till en uppgång på 7,7 procent. Sedan årsskiftet är aktien dock fortfarande ner drygt 20 procent.  

På rekommendationsfronten har SEB höjt sin rekommendation till köp från tidigare behåll samt höjt riktkursen till 320 kronor från tidigare 268 kronor. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies