1515
Annons

Intrum köper fastighetsportfölj av spansk bank

Kredithanteringsbolaget Intrum har tecknat avtal om förvärv av en portfölj bestående av 6.400 fastigheter i Spanien från Ibercaja samt bankens dotter­bolag Residencial Murillo och Cerro Murillo. 

Intrums vd Mikael Ericson.
Intrums vd Mikael Ericson.Foto:Joey Abrait

Intrum INTRUM -2,12% Dagens utveckling s investering kommer vid affärens fullbordande att uppgå till maximalt 215 miljoner euro. Det svenska bolaget har en överenskommelse med en saminvesterare samt är i slutfasen av diskussionerna kring finansiering för det nya bolaget. Dessa väntas slutföras under första kvartalet nästa år och innebär då att Intrums slutliga nettoinvestering förväntas minska till cirka 30-40 miljoner euro.

Portföljen kommer att överföras till ett nytt bolag. Intrum kommer initialt att äga 80 procent i det nya bolaget, medan Ibercaja behåller en minoritetsandel om 20 procent.

”Vi är mycket nöjda över att nu kunna göra ytterligare en viktig investering i Spanien, inom ramen för våra finansiella mål för 2020 vad gäller resultat per aktie (EPS) samt skuldsättningsgrad. Affären är ett resultat av en exklusiv dialog mellan Intrum och Ibercaja, och den innebär att vi utvecklar vårt strategiska partnerskap med Ibercaja samt att vårt spanska dotterbolag Aktuas serviceavtal förlängs”, säger Mikael Ericson, vd för Intrum, i en kommentar.

Aktua har hanterat förvaltningen av portföljen sedan det andra kvartalet 2016. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?