Intrum bekräftar samtal med italiensk bank

Kredithanteringsbolaget Intrum för i nuläget en dialog med den italienska banken Intesa Sanpaolo. Diskussionerna avser ett förvärv av en serviceplattform och en portfölj av förfallna fordringar.

Det bekräftar Intrum i ett pressmeddelande.

"Dessa diskussioner är på ett tidigt stadium och inga ytterligare detaljer kommer att presenteras i dagsläget", heter det vidare efter medieuppgifter i frågan.

Intrum INTRUM -1,8% Dagens utveckling påpekar dock att det kontinuerligt utvärderar portföljinvesteringar eller möjliga förvärv på samtliga marknader där koncernen verkar. Då det för närvarande råder en hög aktivitet på marknaden för förfallna fordringar "ska sådana diskussioner betraktas som en del av Intrums dagliga verksamhet", heter det därutöver.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?