Intervacc minskar omsättningen i fjärde kvartalet

First North-listade Intervacc, verksamt inom djurhälsa, redovisar en nettoomsättning om 1,1 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2019 (3,2).

Bolaget uppger att omsättningsminskningen, som är förväntad, huvudsakligen beror på den mindre produktportföljen i distributionsverksamheten och att introduktionen av nya läkemedel i portföljen inte kompenserat bortfallet av tidigare produkter.

Rörelseresultatet var -7,8 miljoner (-6,9) under kvartalet. Resultatförsämringen förklaras främst av en förstärkt organisation, enligt bolaget.

Intervacc bedömer att den finansiella ställningen är god för de kommande tolv månaderna. Likvida medel uppgick på balansdagen till 52,5 miljoner kronor.

Tidpunkten närmar sig för inlämnandet av dossiern för Strangvac, bolagets nya vaccin mot hästsjukdomen kvarka. 

”Arbetet går enligt plan och jag känner mig trygg i att vi har en bra och genomarbetad ansökan för marknadsföringstillstånd. I november kommunicerade vi vår avsikt att lämna in ansökan till europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) under första kvartalet 2020 med sikte på slutet av februari. Vi håller tidsplanen”, skriver vd Andreas Andersson i bokslutsrapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?