Annons

Internationella Engelska Skolan vill expandera

Internationella Engelska Skolan vill växa och ansöker nu om att få starta fem nya skolor. Kampen om eleverna är stentuff, men bolaget anser att elevunderlaget finns.

Bild:Fredrik Sandberg/TT

Internationella Engelska Skolan har lämnat in fem nya ansökningar till Skolinspektionen för att få bedriva för- och grundskoleverksamhet med start 2019. Ansökningarna gäller skolverksamhet från förskoleklass upp till årskurs nio i Österåker, Östersund, Skellefteå, Länna och Ekerö.

Utbildningsbolaget vill också utöka sin nuvarande grundskoleverksamhet med förskoleklass upp till årskurs tre i Halmstad och Huddinge, tidigast 2019, enligt ett pressmeddelande.

”Ansökningar om att få etablera och bedriva grundskoleverksamhet är ett första viktigt steg i vår planering för nya skolor. Samtidigt återstår många frågor, som att i dialog med respektive kommun identifiera lämpliga lokaliseringar samt tillsammans med erfarna fastighetsägare utvärdera möjligheterna att erbjuda skolbyggnader av högsta klass”, säger Jörgen Stenquist, vice vd på Internationella Engelska Skolan och ansvarig för IES expansion.

Enligt bolaget finns ett stort intresse från föräldrar i Östersund och Skellefteå för en skola med Internationella Engelska Skolans profil. Intresset bedöms också vara stort i Österåker, Ekerö och Länna där många elever går på Internationella Engelska Skolans närliggande skolor, enligt bolaget.

Internationella Engelska Skolans aktie är ned 1,9 procent på onsdagseftermiddagen, några timmar efter att beskedet kom.

Aktien pressas dock även av debatten om ett vinsttak i välfärden. På torsdagen kunde Di rapportera att ledande redovisningsexperter och branschföreträdare varnar för att stora delar av den privata välfärdssektorn riskerar att slås ut om förslaget på ett vinsttak blir verklighet.  


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?