1515

Interna ilskan i C: ”Belönar Vänsterpartiet”

Centerpartiets ungdomsförbund reagerar starkt mot Annie Lööfs besked om att backa från kravet på fri hyressättning i nyproduktion.

Foto:Hasse Holmberg/TT

Centerpartiets besked om att släppa kravet på att införa fri hyressättning i nyproduktion och istället omförhandla januariavtalet, väcker intern ilska i partiet.

Partiets ungdomsförbund, Cuf, tar kraftigt avstånd från moderpartiets vägval.

”Det här är ett sätt att belöna Vänsterpartiet för deras agerande. Vänsterpartiet får nu möjlighet till mer inflytande”, säger ungdomsförbundets ordförande Réka Tolnai.

Cuf anser att Centern nu öppnat dörren för att V ska kunna påverka fler framtida beslut genom att sätta sig på tvären, som partiet gjorde i frågan om fri hyressättning.

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar har skrivit på Twitter att hon är ”stolt över att ha varit delaktig i att Sveriges hyresgäster fått sin röst hörd.”

”Vi har valt att tolerera Stefan Löfven som statsminister på grund av att vi skulle få igenom så mycket centerpartistisk politik som möjligt. Nu backar vi från sakförslaget och belönar Vänsterpartiet”, säger Réka Tolnai.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?