Intels vd storsålde aktier

Chiptillverkaren Intels vd Brian Krzanich sålde hundratusentals aktier i bolaget efter att i juni ha fått information om de allvarliga säkerhetsproblem som nu har blivit offentliga.
Det rapporterar Marketwatch.

Enligt besked i november hade Brian Krzanich minskat sitt innehav i Intel INTC -2,82% Dagens utveckling till 250.000 aktier, vilket är den lägsta nivå som han måste ha i maj 2018 enligt Intels regler.

En talesperson för Intel uppger att innehavsminskningen inte hade något med information om säkerhetsproblemen att göra.

Intel-aktien sjönk på onsdagen 3,4 procent efter uppgifterna om att bolagets chip är sårbara för attacker från hackare. Konkurrenten AMD gynnades av Intel-oron och avancerade 5,2 procent.

En anledning till att Intel inte offentliggjorde säkerhetsproblemen är att bolaget anser att det kan vara säkrare att inte låta hackare få reda på dem innan säkerhetsåtgärder har hunnit vidtas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?