Intäktsfall för Endomines under första halvåret

Gruvbolaget Endomines rapporterar intäkter på 3,5 miljoner kronor för det första halvåret, en rejäl minskning jämfört med fjolårets 71,5 Mkr. Rörelseförlusten har dock varit något mindre hittills i år.

Rörelseresultatet uppgick till -22,3 miljoner kronor (-23,1) och nettoresultatet blev -30,1 miljoner kronor (-3,5) för halvåret.

Förra veckan handelsstoppades Endomines ENDOM +10,15% Dagens utveckling innan bolaget meddelade att produktionsprognosen om 5.000-8.000 uns guld för helåret inte kommer att nås.

Under året skedde en vidareutveckling av Fridaygruvan i Michigan och slutförandet och idrifttagandet av anrikningsverket, som tekniskt färdigställdes i slutet av april. 

"I samband med förberedelserna för 'bypassledningen' för sandmagasinet efter snösmältningen upptäckte man att sandmagasinets beläggning och vissa bärande konstruktioner hade skadats under vintermånaderna och vårens avrinning", skriver tillförordnade vd:n Marcus Ahlström.

Han fortsätter:

"Jag är dock mycket glad över att vi äntligen har startat upptrappningsskedet för Friday och ser fram emot att uppnå full produktion så snart som möjligt."


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?