ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Intäktsfall för Endomines under första halvåret

Gruvbolaget Endomines rapporterar intäkter på 3,5 miljoner kronor för det första halvåret, en rejäl minskning jämfört med fjolårets 71,5 Mkr. Rörelseförlusten har dock varit något mindre hittills i år.

Rörelseresultatet uppgick till -22,3 miljoner kronor (-23,1) och nettoresultatet blev -30,1 miljoner kronor (-3,5) för halvåret.

Förra veckan handelsstoppades Endomines innan bolaget meddelade att produktionsprognosen om 5.000-8.000 uns guld för helåret inte kommer att nås.

Under året skedde en vidareutveckling av Fridaygruvan i Michigan och slutförandet och idrifttagandet av anrikningsverket, som tekniskt färdigställdes i slutet av april. 

"I samband med förberedelserna för 'bypassledningen' för sandmagasinet efter snösmältningen upptäckte man att sandmagasinets beläggning och vissa bärande konstruktioner hade skadats under vintermånaderna och vårens avrinning", skriver tillförordnade vd:n Marcus Ahlström.

Han fortsätter:

"Jag är dock mycket glad över att vi äntligen har startat upptrappningsskedet för Friday och ser fram emot att uppnå full produktion så snart som möjligt."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer