Annons

Inställda flyg på grund av kraftigt snöande

Kraftigt snöande orsakar störningar i flygtrafiken till och från Arlanda. Flera flighter har ställts in. Även Kalmars flygplats har drabbats av problem.

Bild:TT

Snöandet har gjort att flera avgångar från Arlanda flygplats har ställts in under måndagsmorgonen. Avgångar till bland annat Göteborg, Ronneby, Åre Östersund, Sundsvall, Umeå, Tallinn, Warszawa, och Düsseldorf har ställts in. Läget förvärras av att det pågår underhållsarbete på en av startbanorna.

"Sista siffran jag hörde var att det var ett 20-tal inställda flighter, men det kan säkert skifta under morgonen. Det är också ganska mycket förseningar på allt mellan några minuter och några timmar", säger David Karlsson på Swedavias pressjour.

Störningarna under morgonen kommer att orsaka följdförseningar under dagen.

"Hur mycket följdförseningar det blir beror på om vi kan släppa på trafiken tidigare eller inte, men kan vi släppa på tidigare så fortsätter de fram till eftermiddagen", säger Karlsson.

Osäkra väderprognoser gör att det är oklart när flygtrafiken kan komma i gång som vanligt.

Swedavia uppmanar resenärer att vara ute i mycket god tid då snöovädret även gör att biltrafiken rullar långsamt på E4 till Arlanda.

Även i Kalmar har det snöat kraftigt och flygplatspersonalen har arbetat intensivt för att röja start- och landningsbanor. Det har lett till förseningar på omkring en timme för lyftande plan under morgonen.

"Nu har det slutat snöa, men det har kommit jättemycket snö", säger driftschef Jonas Björk till TT.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?