1515

Insplorions omsättning sjunker och resultatet försämras

Spotlight-handlade Insplorion, som utvecklar sensorteknik, nådde nettoomsättningen 0,5 miljoner kronor i tredje kvartalet 2020, framgår av delårsrapporten.

Det kan jämföras med fjolårets omsättning på 0,7 miljoner kronor.

Resultatet efter finansiella poster uppgick till -2,5 miljoner kronor (-2,1) och kassaflödet från den löpande verksamheten och investeringsverksamheten uppgick till -3,8 miljoner kronor (-2,8).

Insplorions utveckling av en vätgassensor, ett arbete som genomförs delvis i samarbete med Chalmers tekniska högskola och Powercell, har under årets tredje kvartal uppmärksammats globalt, skriver bolaget. 

”Vätgassensorn kan bli en avgörande komponent i den snabbt växande marknaden kring vätgasbaserade energisystem. Vi noterar med tillförsikt omvärldens intresse för vårt arbete. Utvecklingen har under kvartalet följt plan och vi har på kort tid gått från akademiskt forskningsprojekt till att närma oss kommersiell fas”, säger vd Patrik Dahlqvist. 

En finalplats i Shells ”New Energy Challenge 2020” tas som intäkt på detta, enligt vidare uttalanden från vd:n.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?