1515
Annons

Insplorions grundgrupp minskar innehavet

Några av grundarna till nanoteknikutvecklaren Insplorion, listat på Aktietorget, har minskat sina innehav i bolaget.

Bengt Kasemo, Christoph Langhammer och Elin Langhammer, ägare och medgrundare till Insplorion, har under hösten var för sig sålt mellan 10 och 20 procent av sitt innehav.

"Vi har fortsatt hög tilltro till bolaget och spår god utveckling med alla de aktiviteter som vi ser i pipeline. Av olika privatekonomiska skäl har vi valt att sälja en mindre del av våra innehav", heter det i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar Insplorion i ett annat pressmeddelande att bolagets huvudpatent "Sensor Using Localized Surface Plasmon Resonance (LSPR)" nu har godkänts för den kinesiska marknaden.

Patentet gick in som ansökan i maj 2009 och har sedan dess blivit godkänt i Japan i början av 2015 och är fortsatt i slutfasen i EU och USA.

"Kina är en av de, om inte den, viktigaste framtidsmarknaden för Insplorion, både för våra mätinstrument och för batterisensor- och luftkvalitetsensorprojekten, så det är självklart av stor vikt att vi nu har vårt immateriella skydd säkrat där", säger vd Patrik Dahlqvist i en skriftlig kommentar.

Det berörda patentet avser sensorytans möjlighet att beläggas med olika material och "bedöms ge ett bra skydd" då det är denna metodik som ger teknologin dess robusthet och dess specifika känslighet för olika molekyler.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?