1515

Insiders dumpar aktier i Storytel för nära 70 Mkr efter kursrallyt

På kort tid har bolagsledningen i  Storytel vräkt ut aktier på börsen. Det handlar om aktieförsäljningar för närmare 70 miljoner kronor.

Vd Jonas Tellander sålde 100.000 aktier för 19,6 miljoner kronor.
Vd Jonas Tellander sålde 100.000 aktier för 19,6 miljoner kronor.Foto:Daniel Roos

Ljudboksföretaget Storytel STORY B +1,98% Dagens utveckling har pekats ut som en vinnare på coronakrisen. I mitten av mars handlades aktien kring 112 kronor. Därefter började kursrallyt. I måndags, 11 maj,  toppade aktien på 205 kronor, en uppgång på 83 procent. 

På tisdagen släppte Storytel sin kvartalsrapport som visade på en förlust på 37,6 miljoner kronor, en halvering jämfört med samma kvartal i fjol. Omsättningen steg samtidigt till 513 miljoner kronor (385). Antalet kunder ökade något mer än vad bolaget själv räknat med.  

Rapporten utlöste också en säljvåg hos bolagets ledning. Efter rapportsläppet sålde vd, ordförande, finanschefen och utvecklingschefen tillsammans aktier för 67 miljoner kronor.

Största affären gjorde styrelseordförande Rustan Panday som sålde 200.000 aktier för 39,1 miljoner kronor.

”Jag ska använda det till att bygga på sommarhuset och täcka upp andra investeringar. Storytel är dock mitt moderskepp och den här försäljningen av 200.000, av mina över 2 miljoner aktier, är min första försäljning på åratal. Storytel är min passion och jag har inga som helst planer på att sälja fler aktier inom en överblickbar tid”, säger Rustan Panday till nyhetsbyrån Finwire.

Vd Jonas Tellander sålde 100.000 aktier för 19,6 miljoner kronor.

”Det stämmer att jag sålt en liten del av mitt innehav. Syftet är att betala på lån från tiden när Storytel grundades, en tid när den framgångshistoria företaget befinner sig i i dag var långt ifrån given. Även om mina personliga lån blir mindre genom detta, är mitt engagemang i Storytel oförminskat och jag har inga planer på att sälja fler aktier inom en överskådlig framtid”, säger Jonas Tellander till Finwire.

Stefan Tegenfalk, som är utvecklingschef, sålde 35.000 aktier för cirka 6,9 miljoner kronor och finanschefen Sofie Zettergren dumpade på två dagar 5.500 aktier för närmare 1,1 miljoner kronor.

Först ut var dock Morten Strunge, styrelseledamot, som redan den 7 och 8 april sålde  96.000 aktier för drygt 15 miljoner kronor. 

Storytel har tappat efter rapporten och på fredagen stängde aktien på 178 kronor.

Flera analyshus har höjt sina riktkurser för ljudboksföretaget efter tisdagens rapport. Pareto leder nu med en riktkurs på 270 kronor, DNB Market har riktkursen 240 kronor och Kepler Cheuvreux menar att aktien bör kosta 220 kronor.

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?