1515

Innovationerna som ska stoppa spridningen av viruset

Det råder ingen brist på idéer på hur säkerhetsbranschen kan bidra till att stoppa smittspridningen av Covid-19. Di har spårat några av de mest innovativa produktnyheterna. 

Foto:Manu Fernandez

Allt-i-ett från Gunnebo

Säkerhetskoncernen Gunnebo lanserar högteknologiska slussar med infektionskontroll i syfte att stoppa Covid-19 redan vid entrén till kontorsbyggnader, skolor, sjukhus, fabriker samt i kollektivtrafiken.

Mätning av kroppstemperatur sker integrerat i slussen genom kontaktlös temperaturmätning med hjälp av bildanalys och infraröd termometerövervakning. I slussen finns även en kamera integrerad som genom bildanalys känner igen om besökaren bär skyddsmask och nekar inträde till besökare utan lämplig skyddsutrustning. Dessutom doserar en automatisk handspritsbehållare en desinfektionsdos som besökaren måste ta emot, annars nekas inträde. 

Smart larmsystem för temporära vårdplatser 

Tjeders, leverantör av larm och kommunikationslösningar, har tagit fram ett molnbaserat portabelt larmsystem anpassat för temporära vårdplatser, Camand. Det kommer som en färdig lösning och kräver ingen särskild installation som tar fokus från vårdpersonalen. All kommunikation är trådlös och hanteras i smartphones.

Lösningen för att upprätthålla social distansering 

Att upprätthålla social distansering är en utmaning, inte minst i kassaköer i livsmedelsaffären eller i kön till populära restauranger.  

Kinesiska Hikvisions Dual Lens Cameras hjälper detaljhandeln och andra företag att mäta avstånden mellan kunderna. Kamerans avancerade 3D-funktioner och deep learning-algoritmer kan konfigureras för att larma i enlighet med lokala regler och krav. 

Uppgraderad biometrilösning 

Det amerikanska biometriföretaget Invixium har uppgraderat sin storsäljare IXM Titan med två nya lösningar i spåren av coronapandemin. Produkten har nu försetts med en infraröd kamera för att upptäcka personer med feber samtidigt som den är försedd med ansiktsigenkänning. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?