Annons

Inköpschefsindex för den japanska industrin steg något

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 48,0 i oktober, jämfört med föregående månads 47,7, enligt preliminär statistik. 

Det framgår av data som sammanställts av Jibun Bank och IHS Markit. 

PMI för tjänstesektorn sjönk samtidigt till 46,6 från 46,9 föregående månad, och det sammanvägda indexet steg till 46,7, från 46,6 i september.

Bernard Aw, ekonom vid IHS Markit, sade i en kommentar att den japanska privata sektorn startade det fjärde kvartalet på en sammantaget svag fot. Affärsaktiviteten sjönk ytterligare i oktober med försvagade order och extern efterfrågan.

”Enkäten visar också på vissa ljusa delar. Arbetsmarknaden stabiliserades i oktober”, sade Bernard Aw. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?