Annons

Inget saudiskt övertagande av klassiska klubben

Tidigare i år kom uppgifter om att Saudiarabien och den ifrågasatte kronprinsen Mohammed bin Salman var på väg att ta över Premier League-klubben Newcastle.

Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman.
Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman.Foto:Amr Nabil

Nu har bin Salman dragit sig ur. Detta på grund av att övertagandet ska ha tagit för lång tid.

I samband med att det blev känt att kronprinsen, rättare sagt ett konsortium som leds av Saudiarabiens statliga investeringsfond, ville köpa fotbollsklubben för motsvarande runt 3,7 miljarder kronor varnade människorättsorganisationen Amnesty International för Saudiarabiens sorgliga historik vad gäller mänskliga rättigheter.

Enligt brittiska BBC hade Premier League ännu inte godkänt köpet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?