1515
Annons

Inget misstänkt spelfusk kring Nobelpriset

Kindred som äger spelsajten Unibet har granskat misstänkt spelfusk kring flera pristagare av Nobelpriset i litteratur.  Detta efter att en utredning visat på läckor inom Svenska Akademien. 

Men granskningen visar att läckor inte har påverkat spelandet.

Nobelmedaljen sprider glans över vetenskapliga upptäckter.
Nobelmedaljen sprider glans över vetenskapliga upptäckter.Bild:Robin Haldert

Enligt Svenska Akademiens egen utredning ska en Svenska Akademiens ledamot Katarina Frostenson ha läckt nobelprisvinnare till sin man, den så kallade Kulturprofilen, som enligt flera vittnen ska ha läckt uppgifterna.

Unibet valde att inleda en granskning om misstänkt spelfusk.

”När vi ser misstänkta spelmönster så rapporterar vi det till de myndigheter och de organisationer som de berör”, sa kommunikationschef Alexander Westrell till Di på tisdagen.

På onsdagen meddelar Kindred, som äger Unibet, att de inte sett något onormalt kring spelet på Nobelpriset i litteratur.

I ett pressmeddelande Kindred man:

"Efter de senaste dagarnas publicitet om att ledamöter i Svenska Akademien har läckt Nobelpristagare, beslöt Kindred, som äger spelsajten Unibet, att ytterligare utreda om det har förekommit onormalt spel på litteraturpriset. Kindred kan återigen konstatera att eventuella läckor inte har påverkat spelandet på Nobelpriset i litteratur. "

Kindred skriver vidare att de bevakar spelandet dygnet runt och aldrig har upptäckt onormala spelmöster kopplade till Nobelpriset i litteratur. Och efter en noggrann granskning är slutsatsen att det varken förekommit några stora insatser eller onormala spelmöster.

"Vi kommer att fortsätta erbjuda odds på Nobelpriset i litteratur och tillämpa samma strikta bevakning av spelmönster som vi gör för alla våra spel", säger Alexander Westrell i en kommentar till granskningen. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?