1515

Inget mer Sussex Royal för Harry och Meghan

Brittiske prins Harry och hans hustru Meghan kommer inte att använda sig av varumärket Sussex Royal i framtiden när de efter mars månads utgång upphör att representera kungafamiljen i drottningens namn.

Foto:Daniel Leal-Olivas

– Hertigen och hertiginnan av Sussex avser inte att använda ”Sussex Royal” i något sammanhang efter våren 2020, säger parets taleskvinna.

De kommer inte heller att använda namnet som varumärke i den välgörenhetsorganisation som de planerar att inrätta och som enligt taleskvinnan officiellt ska tillkännages inom de närmaste månaderna.

Fram till nu har paret använt Sussex Royal som varumärke i hög grad, bland annat återfinns det på Harrys och Meghans mycket populära Instagramkonto och på parets hemsida.

I onsdags meddelade paret att deras nya liv kommer att inledas den 1 april efter att de under mars fullgjort sina sista kungliga plikter för Harrys farmor – drottning Elizabeth.

I den överenskommelse som har träffats inom den kungliga familjen förblir prins Harry nummer sex i tronföljden och paret kommer att behålla sina titlar hertigen och hertiginnan av Sussex.

Planen är att de i sitt nya liv ska dela sin tid mellan Nordamerika och Storbritannien.

Efter att nyheten om Harry och Meghans önskan att lämna det kungliga livet slog ned som en bomb den 8 januari har paret och deras lille son Archie tillbringat en stor del av sin tid på Kanadas västkust.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?