1515

Ingen ursäkt till Åkesson

SD krävde en ursäkt efter SVT:s för agerande efter gårdagens debatt. Men det blev ingen ursäkt:

"Nej, vi har en radio och tv-lag i Sverige och vår bedömning är att det krävdes ett avståndstagande", säger SVT:s divisionschef Anne Lagercrantz efter mötet.

"Det är svåra beslut att fatta och vi försöker att tillämpa det regelverk som finns. Jag ser fram emot att Granskningsnämnden får avgöra detta."

SD krävde en ursäkt men SVT backar inte.

"Vi kommer anmäla till granskningsnämnden", säger presschef Henrik Vinge.

SVT tog direkt efter partiledardebatten avstånd från Jimmie Åkessons uttalande under debatten om varför vissa utlandsfödda inte får jobb i Sverige. Åkesson hävdade bland annat att det beror på att "de inte är svenskar" och att de inte "passar in i Sverige".

SVT:s kommentar efter debatten väckte skarp kritik från Sverigedemokraterna som krävde ett möte med SVT:s ansvariga utgivare Eva Landahl för att få framföra sina synpunkter.

"Det som skedde i går är en skandal. Det är inte SVT:s roll att lägga sig i en politisk debatt och ta ställning till ett politiskt parti", sade partiets presschef Henrik Vinge inför mötet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?