Annons

Ingen omsättning för Emotra

Medicinteknikbolaget Emotra redovisar som väntat ingen omsättning och små förändringar av sitt resultat i det fjärde kvartalet. 

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -2,5 miljoner kronor (-1,6). Resultat per aktie hamnade på -0,18 kronor (-0,17). Emotra föreslår 0 kronor i utdelning (0).

En ny och betydligt mer kostnadseffektiv marknads-, utbildnings- och försäljningsstrategiarbetades fram under det sista kvartalet i fjol för implementering nu under våren. Det tidigare systemet med kurser var kostsamt och det tog lång tid att generera försäljning. 

"Efter diskussioner med ett antal kliniker, som medverkade i studien, är strategin nu på väg att införas. Utbildningskurserna kommer att riktas mot enskilda sjukhus eller lokalt mot psykiatriska specialister i olika städer i Europa. Emotra kommer att medverka i betydligt större utsträckning i de seminarier som genomförs och klinikernas insatser begränsas till föreläsningar om tekniken och de kliniska erfarenheterna", skriver vd Claes Holmberg i rapporten. 

Han skriver också att Emotra befinner sig i en omvandlingsprocess från ett utvecklingsföretag i mikroformat till ett kommersiellt orienterat bolag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?