1515

Inga priser till näringslivstopparna i prestigefyllda tävlingen

Näringslivstopparna Björn Rosengren och Jacob Wallenberg lyckades inte kamma hem några priser i en prestigefylld kappsegling under helgen. 

Jacob Wallenberg med familjens segelbåt Regina.
Jacob Wallenberg med familjens segelbåt Regina.Foto:@image_author_name
Björn Rosengren, Sandviks avgående vd och tillträdande vd för ABB, hamnade allra sist.
Björn Rosengren, Sandviks avgående vd och tillträdande vd för ABB, hamnade allra sist.Foto:Amanda Lindgren

Prestigefyllda kappseglingen Nations Trophy arrangeras av klubben Real Club Nautico i Palma och båttillverkaren Nautor, som står bakom de Swanbåtar som används. Tävlingen seglades för andra gången, och i tävlingsmomentet ingår även en gemensam nationstävling om ett land får ihop ett lag.

I den ingick inte Björn Rosengrens båt men väl Jacob Wallenbergs Club Swan 50 Regina 2.0, tillsammans med CLC Housing med skeppare Marcus Hson Lindfors. Wallenberg slutade i mitten av sin startgrupp, trots att de fick avbryta mot slutet. Hson Lindfors gick det sämre för. Ändå slutade det svenska laget på nionde plats av fjorton deltagande lag.  

Sandviks avgående vd och tillträdande ABB-vd:n Björn Rosengren hamnade allra sist med sin chartrade båt ”Brujo” i kategorin Club Swan 45. 

Jacob Wallenberg slutade på plats tolv av arton med båten Regina 2.0 i i sin klass Swan 50. Det innebar att han slog Kung Harald av Norge, som hamnade på plats 15. 

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?