Arrangörerna av Almedalsveckan i Visby planerar att genomföra årets politikfest, trots virusspridningen, rapporterar Sveriges Radio P4 Gotland.
Det är i alla fall målet just nu för politikveckan som planeras till vecka 27, i månadsskiftet juni-juli.
TT
Text
”Med tanke på den situation vi är i i dag så hoppas och tror vi att den kan genomföras. Om inte på samma sätt som tidigare så i en annan form”, säger Mia Stahre, projektledare för Almedalsveckan, till Sveriges Radio.
Kanske kan mer av innehållet presenteras på webben, tror hon. Fast läget är förstås osäkert.
”Vi måste invänta utvecklingen och följa de beslut myndigheterna tar.”
Ännu har Almedalsveckan inte fått någon anstormning av avbokningar, men för att möjliggöra att organisationer kan boka in sig, trots det osäkra läget, så övervägs generösare avbokningsregler, berättar Mia Stahre.
TT
Innehåll från FindusAnnons
Så halveras matsvinnet i hemmet med fryst mat
Fryst mat kan göra verklig skillnad för att minska dagens stora matsvinn. Med fryst mat kan man minska sitt matsvinn i hemmet med upp till nästan hälften.*
En genomsnittlig svensk slänger 69 kg mat per år**. Ett sätt att bidra till ett bättre klimat är att äta mer fryst mat, eftersom det minskar matsvinnet med nästan hälften*. Med fryst mat är det enkelt att ta tillvara på all mat i förpackningen. Genom att plocka fram precis den mängd som behövs och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill och man kan minska matsvinnet i hemmet med nästintill hälften jämfört med kylda eller färska alternativ. Fryst mat är ett bra val för den klimatmedvetna konsumenten!
Fryst mat är bra mat av hög kvalité - året runt
Alla tänker kanske inte på det men fryst är färskt. Både grönsaker och fisk också för den delen fryses ner mycket kort efter skörd/fångst, när råvarorna är som bäst, vilket säkrar grönsakernas vitamin- och mineralinnehåll. I frysdisken är det säsong hela året.
Varför är fryst mat så bra?
Fryst mat bidrar till att minska matsvinnet. Man använder endast den mängd man behöver, dessutom är frysning ett naturligt sätt att bevara mat och det behövs inga konserveringsmedel. Maten får en naturlig lång hållbarhet och behåller samtidigt god smak och ett bra näringsinnehåll. Att djupfrysa bromsar den naturliga nedbrytningsprocessen nästan helt och livsmedlet behåller sin färska kvalitet. Det är också ett skonsamt sätt att förlänga hållbarheten hos grönsaker och för att bevara smak, näringsvärde och konsistens.
Djupfryst mat är vardagshjältens bästa vän
Fryst mat är lätt att laga och passar perfekt i dagens höga livstempo. Utbudet av frysta produkter är stort och livsmedelsföretaget Findus breda utbud av bland annat frysta grönsaker, fisk och växtbaserad mat gör det enkelt att välja bra smakrika måltidslösningar i vardagen. Med djupfryst mat blir det enkelt att laga bra och näringsriktig mat. Oavsett om man blir fler eller färre vid matbordet än man planerat, kan man laga rätt mängd mat, snabbt och enkelt.