1515

Inga avgångskrav från Muf i nuläget

Partiledaren Anna Kinberg Batra möts av missnöje inom Moderaterna. Moderata ungdomsförbundet höll under onsdagskvällen extra telefonmöten med förbundsstyrelsen och ordföranden i distrikten.

Resultatet blev, enligt Expressen, att Muf-ledningen "har fått mandat att uttala ett avgångskrav mot Anna Kinberg Batra om de finner det lämpligt". Beslutet kommer troligen fattas de kommande dagarna.

Förbundsledningen vill inte vara den som först kräver Kinberg Batras avgång, enligt tidningens uppgifter.

Muf måste vara redo att kampanja för henne om hon blir kvar. Men vi måste också vara redo att kampanja för en efterträdare, säger en person till tidningen.

Partisekreteraren Tomas Tobé säger till SVT:s Aktuellt att partiets läge är "allvarligt" och att en "frustration" ligger bakom avgångskraven. Han säger att det är viktigt att M inte går in på personfrågor. Han tycker att Kinberg Batra — som är på väg hem från en resa i USA — är en bra partiledare, och en bra kommunikatör men också att det finns förbättringspotential.

Christian Gustavsson, ordförande för Moderaterna i Östergötland och ledamot av partistyrelsen, kräver öppet att partiledaren Anna Kinberg Batra avgår.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?