1515

Infrontaktien övertecknades

Intresset för Infrontaktien har varit stort bland investerare och erbjudandet om att köpa aktier inför noteringen övertecknades väsentligt.

"Vi har träffat intressenter i alla nordiska länder, liksom i London, Paris och Frankrike och har blivit väl mottagna. Aktörer som har visat intresse är en bra blandning av privatpersoner, hedgefonder och vanliga fonder. Det har lett till att ingen av intressenterna får det antal aktier de vill ha och det finns även några som inte får någonting", säger Infronts vd Kristian Nesbak till TDN Direkt.

Anledningen till att prisintervallet inte sattes högre än 20-23 norska kronor förklarar han med att Infront vill att det ska bli en bra affär.

"Nu ska vi se framåt och det är viktigt att vi får en medvind i början. Vi som är grundare har kvar en tredjedel av ägandet och är mycket angelägna om hur utvecklingen går framåt", säger Infront-chefen.

Intresset för bolaget upplevde han som störst vid investerarmöten i Sverige och Danmark, medan mottagandet från andra länder var mer normalt.

"Den färdiga boken visar att intresset är störst från Sverige, och spelarna härifrån var tidiga", säger Kristian Nesbak.

Investerare har varit oroade över företagets organiska utveckling, och Kristian Nesbak anser att Infronts konsolideringsplaner inte hade fått stöd om företaget inte växte organiskt.

"Att visa god organisk tillväxt har varit kärnan i affären, och det kommer att vara viktigt i framtiden", säger han.

Infront har som mål att vara den tredje största aktören i börsterminalsegmentet före 2022 och vill konsolidera marknaden.

"Nu har vi en bra krigskassa och det är inte realistiskt att vi skulle komma att ta in mer pengar på ett tag. Men tack vare det stora intresset ser möjligheterna bra ut för att genomföra ytterligare emissioner. Det kan också bli aktuellt att emittera obligationer för att finansiera ytterligare tillväxt, men vi har inte tagit ställning till det nu", säger Infronts vd.

När det gäller användningen av de pengar som Infront nu har hämtat in, förväntar sig Kristian Nesbak inte några fler transaktioner år 2017.

"Ingen sitter med pennan i handen och är redo att skriva", säger han.

När det gäller eventuella större förvärv kommer det endast bli aktuellt om betydande kostnadssynergier kan nås. Infront räknar med att kunna göra vissa rekryteringar, men är annars väl rustat för fortsatt tillväxt, enligt Kristian Nesbak.

Infront har en utdelningspolicy som säger att cirka 40-60 procent av koncernens nettoresultat delas ut från och med 2017. Utdelningsnivån kommer dock vara föremål för justering beroende på andra möjligheter för kapitalanvändning, såsom nivåer av fusioner och förvärv.

"Det finns ingen anledning att samla in pengar för att betala tillbaka dem. Vi försöker utnyttja kapitalet bättre", säger Kristian Nesbak, men lägger till att det samtidigt är upp till styrelsen och bolagsstämman att besluta om sådant.

Nyhetsbyrån Direkt och TDN Direkt dotterbolag till Infront.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?