1515

Infront ställer in börsnotering

Att det norska finansteknikbolaget Infront, Nyhetsbyrån Direkts ägare, skjuter på sin börsnotering beror på att riskkapitalbolag visat intresse för bolaget, närmare bestämt att investera hela det belopp som hade planerats att tas in i samband med börsnoteringen för att finansiera en framtida förvärvsbaserad expansion.

Det säger Infronts vd Kristian Nesbak till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen, efter ett pressmeddelande om den uppskjutna noteringen.

"Intresset handlar om riskkapitalbolag som har åtagit sig att investera hela det belopp som vi i förstone hade planerat att ta in i samband med börsnoteringen", säger han.

Infront aviserade den 6 juni sin avsikt att noteras på Oslobörsen. En nyemission av aktier för cirka 100 miljoner norska kronor planerades, samtidigt som nuvarande huvudägare Kistefos (ett norskt riskkapitalbolag), Kristian Nesbak själv samt medgrundaren Morten Lindeman planerade att sälja en del av sitt aktieinnehav.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?