1515

Infront siktar åter mot börsnotering

Nyhetsbyrån Direkts norska ägare, finansteknikbolaget Infront, siktar ånyo på börsnotering i Oslo, efter att ha aviserat samma sak i juni men senare samma månad ha skrinlagt de planerna till förmån för diskussioner med intresserade riskkapitalbolag.

Det framgår av ett pressmeddelande . Diskussionerna med riskkapitalbolaget sägs ha avbrutits av Infront, "av olika skäl".

 

Börsnoteringen avses nu genomföras tillsammans med en nyemission av aktier för cirka 100 miljoner norska kronor, samtidigt som nuvarande majoritetsägare - det norska riskkapitalbolaget Kistefos samt Infrontgrundarna Kristian Nesbak och Morten Lindeman - avser att sälja delar av sina innehav.

Syftet med börsnoteringen sägs vara att stödja Infronts organiska och inorganiska tillväxtplaner under de kommande åren, och medge större finansiell flexibilitet i takt med att konsolideringsmöjligheter uppstår.

Som finansiella rådgivare har ABG och Danske Bank anlitats. Tidpunkten för börsnoteringen sägs bero på godkännanden från Oslobörsen och norska Finanstilsynet, samt på marknadsbetingelser.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?